capstone-m.com

Pályázat

Kedvezményezett neve: Capstone Management Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Technológia és eszközfejlesztés,

szolgáltatásbővítés a Capstone Management Kft.-nél”.

Projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.7-20-2021-00104.

  • szerződött támogatás eredeti összege: 21.855.569 Ft feltételesen visszatérítendő támogatás
  • támogatás mértéke (%-ban): A támogatás intenzitása 70 %.
  • projekt tartalmának bemutatása:

A 23 darab informatikai eszközö beszerzése a projekt eredetileg megjelölt fizikai befejezése előtt megtörtént ezek már használatban vannak. A megkeresések számát növelni tudtuk, tudjuk; egyre több lekötött szerződéssel rendelkezünk melyet így a beszerzett eszközparkunk által jóval magasabb szinten tudunk teljesíteni és az általunk eltervezett növekedésnek is meg tudunk felelni. A piacralépés első számú kritériuma volt számunkra, hogy a megkereséseket fel tudjuk dolgozni és megfelelően teljesíteni tudjuk egy megújult eszközparkkal. Korábban egy fős (1 tervező és 1 menedzser) projektekben dolgoztunk, így a projektek nagysága az operatív kapacitástól függően limitált volt. A nagyobb területű és összetett projekteket viszont már sem tervezői kapacitásban sem feldolgozó eszközökben nem volt mód vállalni. Az új PCk-nek köszönhetően el tudtunk már vállalni olyan munkát is, amihez egy egész középület feldolgozására volt szükség. Erre nem lett volna lehetőség korábban, mert a régi konfigurációk nem tudták volna megnyitni az épültet BIM modelljét. A pályázati forrás lehetővé tette azt is hogy a munkavállalók bérét finanszírozzuk és így a kapacitásunk is bővülni tudott.

Az új iPadekkel a helyszíni 3D-s scannelés is nagyban segítette az új projektek felmérését, sokkal hatékonyabb és pontosabb lett ezáltal a feldolgozás. Emellett a konzultációkat és a prezentálást is nagyban segíti. A monitorokkal kapcsolatban több hazai és külföldi online bejegyzés alapján arra jutottunk, hogy költséghatékonyabb és kellemesebb is a 21:9 képarányú ultrawide monitorokon dolgozni a 2x 16:9 duplamonitoros setup helyett. A beüzemelt készülékeken a több ablakos munkavégzés és a fókuszált tervezés is hatékonyabb az osztatlan, nagyobb felület miatt. Bevezetésre kerültek havi tréningek is, melyek a reggeli órákban szolgálnak a csapat műszaki tudásának fejlesztésére, a BENQ projektort használva. Ilyenkor az előadó majdnem egy 98” átlójú felületen tud prezentálni a kollégáknak. Illetve egyes projektbemutatóknál is nagyon hatékonynak bizonyult a projektor, főleg ha az ügyfélnek fontos a látványos prezentáció. A beszerzésre került Maximus rendszergépnek köszönhetően lényegesen csökkent a látványtervek elkészítésének ideje, így ugyanazon az idő alatt több képet, illetve gyorsabb koncepció fejlesztést tudunk biztosítani. A következő lépés a képek után a videók renderelése lesz, így a jövőbeli ajánlatokba már ezt az opciót is be tudjuk rakni. A weboldalunk fejlesztésével és Angol nyelvre történt fordításával a külföldi cégek számára is megnyitottuk a kommunikációt. Az építészfórumon és a realistán (ami ezután az Index-re is felkerül) megjelentetett PR cikkeink a hazai szakami piac felé prezentálnak olyan kommunikációt, mely hosszútávon a céges márkát és hitelességet erősítik.

A beállított Google fiók és Social Media felületek lehetővé teszik, hogy a jövőben mérhetővé váljon a céges weboldal vagy a márka keresettsége.

 

  • projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2022. június 30.

© 2021. Capstone Management

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor